Jaarthema 2018: Live!

Ons nieuwe jaarthema vanaf september is: Live! We hopen dit jaar samen meer te leren over Gods spreken in ons leven. We hopen in verschillende series stil te staan bij de 10 geboden, beter gezegd de 10 woorden van God. We zullen samen ontdekken dat in deze 10 woorden leven zit. Het is zeg maar Gods gebruiksaanwijzing voor ons bestaan. Als je die volgt dan zul je merken dat je het goede leven zoals God dat bedoeld heeft leert kennen.

Daarnaast willen we ons ook bezig houden met het beter leren de Bijbel zelf uit te leggen. Hoe kom je van een verhaal uit het Oude Testament of een psalm bij wat God vandaag daardoor tegen jou zegt? We kijken samen hoe we op een verantwoorde manier de Bijbel kunnen uitleggen. We doen dit aan de hand van drie stappen: ontdekken, begrijpen en toepassen.

In de tijd vlak voor Pasen, de zogenaamde lijdenstijd, zullen we ons samen buigen over wat God nu precies zegt over onze redding. Wat is precies ons probleem en wat is Gods antwoord daarop? Hoe kunnen wij daar met ons leven op reageren?

We zullen daarnaast ook nog enkele bijzondere gedeelten uit de Bijbel behandelen, die niet vaak worden gelezen om ook de Bijbel zelf beter te leren kennen. Al met al een prachtig jaar om bezig te zijn met Gods woorden van leven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Plaats opmerking

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mail ons


óf vul onderstaand contactformulier in

church blue Logo Baken 8.2 Exclamation Triangle Check code