Jeugdwerk

jeugd

Jongeren in onze gemeente vinden we heel belangrijk. De tienertijd is de fase in het leven dat opvattingen gevormd worden voor de rest van het leven. We zien vaak dat jongeren al vroeg in hun pubertijd een keus maken om wel of niet verder te gaan met geloof. Dat heeft vaak te maken met goede voorbeelden. Jeugdleiders die naast hun ouders laten zien dat het leven met Jezus ook echt “werkt”. Als je ziet dat God antwoord door gebeden heen, als je samen op reis gaat om anderen te helpen, dan heeft dat heel vaak een onuitwisbare indruk voor de rest van je leven. We willen iedere tiener graag de mogelijkheid bieden om Jezus in hun leven te ontmoeten.

We hebben daarom samen jeugdavonden waar we het hebben over hoe Jezus betrokken is op de onderwerpen die in de levens van tieners spelen. Daarnaast gaan we ook samen naar events zoals de EO-jongerendag of de Opwekkingsconferentie. We ondernemen ook speciale werkvakanties naar Oekraïne waar jongeren praktisch aan de slag kunnen om mee te helpen om bijvoorbeeld huizen te bouwen, kinderwerk te doen in een zigeunerkamp in dat land. Ook hebben de meeste tieners in onze gemeente al een eenvoudige taak om betrokken te zijn bij bijvoorbeeld het kinderwerk of de techniek in de dienst. Als laatste hebben we ieder jaar een jeugdweekend waar we samen een weekend lang een thema bespreken en knotsgekke spellen doen.

Praktisch zijn er op dit moment drie jongerengroepen. De twee jongste groepen doen we samen met de Immanuelkerk in Veldhoven. We gebruiken daarvoor de programma’s van Youth for Christ: Rock Solid en Solid Friends. De jongste groep daarin zitten tieners vanaf 11 á 12 tot 14 jaar. En de oudste groep vanaf ongeveer 15 – 17 jaar. Daarboven is een groep die zelf samenkomt en Bijbelstudie doet. Daarnaast hebben ze ook gezellige avonden waarin ze samen eten en een spel doen.

Wil jij als tiener graag meedoen? Laat het ons weten. Neem contact op met Jaco op 06 16951986.

Meer lezen . . .