Samen studeren

Samen studeren

Samen studeren

Uw woord is een lamp voor mijn voeten een licht op mijn pad

Uw woord is een lamp voor mijn voeten een licht op mijn pad

Johannes 5

We verdiepen ons bij Johannes 5 in de dagelijkse overdenkingen in de toespraak van Jezus die Hij hield toen Hij op de sabbat de man had genezen die 38 jaar ziek was.

Johannes 3:16

Afgelopen zondag spraken we samen over het gesprek van Jezus met Nicodemus. Het eigenlijke gesprek eindigt in vers 15. Daarna reflecteert Johannes de evangelist nog even verder op wat Jezus besproken heeft en hij verbindt dat met wat in de inleiding van het evangelie al is gezegd. We zijn daar in de preek niet verder aan toe gekomen. Het is goed om daar deze week zelf ook over na te denken. Daarom iedere dag een stukje uit deze bekende tekst om over na te denken.

NAMEN VAN JEZUS

Er is geen hoofdstuk in het NT waar zoveel namen voor Jezus worden gebruikt als in Johannes 1. Maar liefst 9 namen komen we tegen. Johannes laat ze allemaal naar voren komen als een soort inleiding op Zijn evangelie. Deze namen zijn stuk voor stuk doorkijkjes naar zowel het OT als de rest van Johannes. Wij zouden vandaag hyperlinks zeggen. Als je op zo’n naam “klikt” dan kom je opeens in allerlei gedeelten uit die daar iets over zeggen. In deze studies overdenken we iedere keer zo’n naam en wat dat ons vandaag te zeggen heeft. Klik hieronder op één van de plaatjes om de studie te lezen die bij de naam hoort.