ALLEN DIE IN HEM GELOVEN

black-landscape-3151723_1920-1024x683

Lees Johannes 3.16

Het was een zeer serieuze situatie daar in de woestijn bij Mozes in Numeri 21. Mensen waren gebeten door een slang. Langzaam zwollen ze op. Ik kan me zo voorstellen dat ze steeds meer benauwd werden. Een piepende ademhaling kwam uit steeds meer mensen. Een slangenbeet is geen fijne manier om te sterven. Er is paniek. En dan is daar die koperen slang op een stok. Zo hoog dat iedereen hem kan zien. Ieder die naar die slang keek werd genezen. Wat een voorbeeld!

dOOD

Ieder van ons is getroffen door het gif van de dood. In het paradijs heeft dat gif zich in Adam en Eva verspreid en ze hebben het aan al hun nageslacht doorgegeven. Behalve die Ene. Jezus zelf. Geboren uit Maria en verwekt door de Heilige Geest. En juist deze Mens, God zelf, zal verhoogd worden zoals de slang. Hij zal zelf de dood overwinnen. Als je naar Hem kijkt als Hij daar aan het kruis hangt dan zul je niet meer door de dood worden geraakt. Dan zal er herstel optreden. Dan zal je eeuwige leven nu beginnen.

gELOOF

Het is niet zo dat je een groot geloof moet hebben. Dat was bij de slang in de woestijn ook niet. Zoals de teksten hierna zeggen: kom in het Licht! Breng dat wat je zelf niet kunt in het Licht. Als je niet kunt geloven en je merkt dat bij jezelf? Roep het uit naar God: Ik wil in het Licht komen. Jezus is hier het Licht van de wereld. Je geloof hoeft niet groot te zijn. Jezus moet verhoogd worden. Als je op Hem ziet hoe gebrekkig voor je gevoel misschien ook, dan wordt je gered.

nIEUW LEVEN

Dan is daar het verdriet over de dood in je leven, je slechte dingen die jij niet goed kunt krijgen. Maar ook de blijdschap van nieuw leven. Opnieuw worden geboren. Er is geen kind wat bij de geboorte niet huilt. En er zijn altijd mensen die blij zijn met het wonder van het nieuwe leven. Zo is het geestelijk ook. Wanneer ben jij opnieuw geboren? Wanneer kwam jij in het Licht? Is dat lang geleden? Leef je ook echt dat nieuwe leven door geloof? Kijk vandaag opnieuw naar Jezus! Hij redt nog steeds! Jou, maar ook de mensen om je heen! Ik denk dat je wat te vertellen hebt als je dit zelf hebt meegemaakt. Bidt God wie jij vandaag mag bemoedigen.

Meer lezen . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.