WANT GOD HAD ZO LIEF

faith-4045660_1920-1024x597

Lees Johannes 3.16

Vandaag is de eerste overdenking in de serie van deze week. We willen samen deze week graag nadenken over de allerbekendste tekst uit de Bijbel: Johannes 3.16. Een tekst die misschien wel is grijs gedraaid. Die omdat we hem zo vaak gehoord en gezien hebben, een beetje verworden is tot: “Nou ja die ken ik nu wel”. En toch… Laten we die tekst van de week opnieuw lezen. Vanmorgen gaat het over Gods liefde. God is hier de Vader, die Zijn Zoon verhoogt zoals we lazen in vers 14. Dat heeft alles te maken dat Hij zoveel liefde heeft voor mij voor ons dat Hij dat toelaat. Verhoogt aan een kruis.

Het woord “liefhebben”

Ik las van de week een stuk over Gods liefde wat me aan het denken deed zetten. Het ging over de vertaling van Gods liefde in een taal die door maar ongeveer 25.000 mensen wordt gesproken in Kameroen. De vertalers moesten een woord zien te vinden voor de manier waarop God ons liefheeft. Ze gingen erover in gesprek. Ja liefde dat kenden deze mensen natuurlijk. Daar waren twee vormen voor. Je had liefde die over was gegaan. Je was teleurgesteld geraakt in je vrouw en had afscheid van haar genomen. Of je had een goede vrouw en je had haar lief omdat ze goed voor je kookte en in alles goed voor jou zorgde. De vertalers gingen verder in gesprek. Normaal had een werkwoord drie vormen. Bij deze drie vormen eindigde een werkwoord op een i, een a of een u. Maar hier bij liefhebben konden de vertalers alleen maar de eerste twee vormen vinden. Ze gingen weer in gesprek. Waarom bestaat bij jullie liefde niet met de u aan het eind? Nou zeiden de mensen die deze taal spraken. Dan zou je je vrouw moeten liefhebben ook als ze niet goed voor je kookte en voor je zorgde. En dan ook nog eens voor altijd. Dus echt onvoorwaardelijk. Zelfs als ze overspel zou plegen. Maar dat is precies het woord wat we zoeken! Toen kwamen er tranen. Bij zowel de vertalers als bij de mensen die deze taal spraken. Zoveel houdt God van jou, van ons.

Vraag voor jou

De vraag vandaag aan jou en mij is deze. Wil je deze liefde van God niet beantwoorden? Jij en ik hebben deze liefde van God niet verdiend, nee in Gods liefde is oneindig veel genade. Welk gebed zou je willen uitspreken als dank voor deze liefde?

Meer lezen . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.